Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. augusztus 14. 20:00
  • online, Zoomon
  • 35 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

A korai kereszténység és a zsidóság - Dr. Balázs Gábor előadása

A "Válaszutak a zsidó történelemben az ókortól napjainkig" című sorozat 4. része. Az előadás leírását hamarosan közzétesszük.

A „zsidó-keresztény hagyomány” kifejezés nemcsak az általános műveltség kifejezéstárából ismert, hanem a mindennapi politikai diskurzusból is. Az előadás azt fogja bemutatni, hogy milyen mélységig közös a korai kereszténység a 2. Szentély korabeli zsidóság gondolatvilága. Jézus életének az evangéliumokban olvasható eseményeit a zsidó kultúra szempontjából fogjuk vizsgálni.

Előadó: Dr. Balázs Gábor, eszmetörténész, egyetemi docens, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem általános rektorhelyettese

A "Válaszutak a zsidó történelemben az ókortól napjainkig" című tizenöt részes sorozat ismertetőjét és a további előadások címeit ide kattintva olvashatja el. Tájékoztatjuk arról, hogy a témák ugyan összefüggenek, de az egyes előadások önmagukban is érthetőek. A részvételhez nem szükséges előképzettség. Az előadások végén lehetőség nyílik kérdéseket feltenni az előadónak, amelyet nem rögzítünk. Amennyiben nem tud részt venni egy előadáson, ne aggódjon: az előadások felvételei utólag is elérhetőek lesznek. A hozzáférés részleteiért kérjük, kattintson ide.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gábortól.

Ha szeretne részt venni a programon, és még nincs előfizetése, kezdje havi előfizetéssel, és válasszon további programokat is. További előnyökért ajánljuk a féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: az előfizetés ára naponta nem több, mint egy kapszulás kávé ára, és ajándékba is adhatja.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.A korai kereszténység és a zsidóság - Dr. Balázs Gábor előadása
A korai kereszténység és a zsidóság - Dr. Balázs Gábor előadása