Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. október 07. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Csoma útján két keréken - Zichó Viktor előadása

Zichó Viktor három előadásában négy expedíciójáról mesél nekünk, amelyek igazán embert próbálók és kalandosak voltak. Novemberi előadása: Az egyenlítőn és a sarkkörön túl. Decemberi előadása: Pakisztáni bikepacking és hegymászás - utazás fenntarthatóbban. A videóit és fotóit nézve elgondolkodunk az emberi erő, lehetőség és teljesítmény határtalanságán.

Bemutatom a 13 ezer km-es kerékpáros expedíciómat Csomakőröstől Darjeelingig, Kőrösi Csoma Sándor útvonalát követve, emléke előtt tisztelegve, amit az ő indulásának 200. évfordulója alkalmából teljesítettem. Az expedíciót Kőrösi eredeti naplóbejegyzéseivel párhuzamba vonva mutatom be, több esetben kitérek különböző fenntarthatósági aspektusokra. Az utazás számos nehézséggel szembesített: az átkelés a Karakum sivatagon és a Hindukush-hegység hágóin fizikailag jelentett kihívást, míg a pakisztáni letartóztatás és börtönben töltött négy hét, valamint a covid alatti 9 hetes indiai kórházi fogvatartás mentálisan tett próbára. Az expedíciót végül álruhában, rendőrök elől bujkálva teljesítettem.

Előadó: Zichó Viktor vagyok, kerékpáros, hegymászó, extrém sportoló. Szenvedélyem a sziklamászás, a hegymászás, a kerékpáros utazás, a fotózás és videózás. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezeket a tevékenységeket remekül össze lehet kapcsolni. 2018-ban egy radikális döntést hoztam az életemben, mely során a kaland és a fenntarthatóság került előtérbe és azóta is úgy élem az életem, hogy a lehető legnagyobb mértékben a szenvedélyeimnek hódolok úgy, hogy abból minél többet adhassak másoknak. Meglátásom szerint akkor van igazán értelme a különleges teljesítményeknek, kiemelkedő expedícióknak, hogyha azokkal tudunk másokat inspirálni, vagy adhatunk valami hasznosat a társadalomnak. Az expedícióimat úgy viszem végig, hogy a fenntarthatóság és az ökoturizmus hirdetését tűzöm ki célul. Számomra nem egy adott pont elérése, egy útvonal végigjárása vagy egy adott hegy megmászása a cél. Ezek inkább eszközök, amiket persze szenvedéllyel űzök.

Figyelmébe ajánlunk egy előzetes rövid videót az expedícióról: https://youtu.be/whM1Hoy225I

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Viktortól.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Csoma útján két keréken - Zichó Viktor előadása
Csoma útján két keréken - Zichó Viktor előadása