Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. szeptember 14. 19:00
  • online, Zoomon
  • 97 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

RECIPROK ÉRTÉKEK - Tóth Krisztina és Nádasdy Ádám kettős, kölcsönös könyvbemutatója - NYILVÁNOS

A KÉK Kulturális Élményklub szeptemberi nyilvános programja. A program nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne részt venni a programon, kérjük, hogy regisztráljon lejjebb, a leírásban megadott linken keresztül.

Két különböző író (és költő!), akik korban, háttérben mások, mégis van egy közös húr, melyen mindketten pendülnek. Mi ez a húr? Ezt próbálják megfejteni, miközben egymás legújabb könyvét mutatják be, és beszélgetnek egymással. Tóth Krisztina "Ahonnan látni az eget" című könyvét Ádám mutatja be, míg Nádasdy Ádám "Hordtam az irhámat" című könyvét Krisztina. De nemcsak bemutatják, hanem boncolgatják is, a könyveket is, és persze egymást is.

Például hogy miért írnak prózát, mikor már sikereik voltak költőként? Miért van mindkét könyvnek olyan címe, ami nyelvtanilag mondat, és tárgyesetű főnévvel végződik (hogyan ajánljuk tehát az Ahonnan látni az eget-et és a Hordtam az irhámat-ot?...) Mi a különbség az elbeszélés és a tárcanovella között? És a memoárnak mennyire kell igaznak lennie? Mindkét szerző ebben a könyvében – filmes hasonlattal élve – premier plánban dolgozik, nem totálplánban. Miért?

Molnár Piroska színművész részleteket olvas fel a két könyvből.

Közbekérdező: Felkai Piroska tanár, műfordító

A könyvbemutató végén Ön hozzászólhat, kérdezhet Tóth Krisztinától és Nádasdy Ádámtól.

A program nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne részt venni a programon, kérjük, hogy regisztráljon a következő linkre kattintva:

https://forms.gle/YQBAdJUpTeNhHE49A

Ha Ön tagja a KÉK Klubnak, ehhez a programhoz nem kell felhasználnia programjegyet. Kérjük, Ön is a fenti linken regisztráljon a programra.

Az online könyvbemutatón Ön a Zoomon keresztül vehet részt. A használata egyszerű, erről információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat. Ha a program előtt néhány órával még nem kapta meg a levelünket a linkkel, kérjük, nézze meg a spam mappáját, és ha ott nem találja, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha szeretne részt venni a programon, ne a gombra kattintson alul, hanem a fenti linken regisztráljon.RECIPROK ÉRTÉKEK - Tóth Krisztina és Nádasdy Ádám kettős, kölcsönös könyvbemutatója - NYILVÁNOS
RECIPROK ÉRTÉKEK - Tóth Krisztina és Nádasdy Ádám kettős, kölcsönös könyvbemutatója - NYILVÁNOS