Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. szeptember 21. 20:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Normandia - szelíd tájak és történelmi ütközőpontok - Dr. Gálffy László előadása

A sorozat 4. része. Az előző részek: Az előadássorozat előző részei: 1. rész: (április 25-én 20.00 órakor): Loire-vidék - történelem, művészetek, kultúra, 2. rész 2023. májusban: Loire menti kastélyok és történetek, 3. rész 2023. júniusban: Provence – az ellentétek vonzásában. Következő részek: 5. rész 2023. novemberben: A kelta örökség nyomában -a vadregényes Bretagne, 6. rész 2023. decemberben: Párizs, ami az útikönyvekből kimaradt.

Az este során egy újabb neves franciaországi régió kerül sorra: Normandia. A zöld szín ezer árnyalatát felmutatni képes szelíd táj mögött számos izgalmas történet rejtőzik. Megismerkedünk az északi vikingek itteni letelepítésével, középkori várharcokkal, a legendás "Oroszlánszívű" emlékével. Bejárjuk a francia történelem néhány sorsfordító pillanatának helyszínét, Jeanne d'Arc útját a máglyáig Rouenban vagy a normandiai partraszállás helyszíneit. De szót ejtünk a vidék páratlan eleganciájáról, a deauville-i strandokról és a kora őszi filmfesztiválról, a kihagyhatatlan almapárlatról a Calvadosról és hogy hogyan válogassunk a fadobozos camembertek között. Előadásunk végén pedig ellátogatunk a vidék legvonzóbb szimbólumaként ismert Szent Mihály apátságba.

Előadó: Dr. Gálffy László történész, régész, történelem-francia nyelv és irodalom szakos tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Lacitól.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Normandia - szelíd tájak és történelmi ütközőpontok - Dr. Gálffy László előadása
Normandia - szelíd tájak és történelmi ütközőpontok - Dr. Gálffy László előadása