Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. augusztus 30. 20:00
  • online, Zoomon
  • 99 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Tokió, a világ álmatlanságának lüktető metropolisza - Irimiás Balázs nyilvános előadása

Irimiás Balázs japán sorozatának 12. része. A KÉK Kulturális Élményklub augusztusi nyilvános programja. A program nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne részt venni a programon, kérjük, hogy regisztráljon lejjebb, a leírásban megadott linken keresztül.

Kevesen gondolták, hogy alig háromszáz év alatt, egy álmos kis halászfaluból a világ álmatlanságának egyik vitathatalan fellegvárává avanzsál a Tokugawa sógunok egykori álma. Egy mesterségesen létrehozott, és tudatosan fejlesztett, utópisztikus világ, ahol megfér egymás mellett a high tech, led-fényárban úszó, elektronikai negyed, a világ gasztronómiájának legjavával, és az évszázados sintó szentély, az éjszaka is munkafényben úszó felhőkarcolókkal. A Meiji szentély Japán modernizációját végigharcoló császár szellemét élteti méltósággal, a legabszurdabb divatirányzatokat felvonultató utcai életéről híres Harajuku tőszomszédságában. A tokiói öböl méltán pályázhat a legtöbb utópisztikus futurista tervet inspiráló címre, amit egy anime rendező által tervezett sétahajó űrhajónak is beillő fedélzetéről nem is olyan nehéz elképzelni. De a földalatti világa is egyedülálló. Földrengéseknek ennyire kitett zónában talán sehol nem épült még ilyen egyedülálló infrastruktúra, ahol az esővíz-összefolyó kisebb országok katedrálisait könnyedén felülmúlja méreteivel. És mindezt a pusztító földrengések, vagy a világháború szőnyegbombázásai után rendületlenül, folyamatosan újjáépítve.
Foteltúránk következő állomása a világ egyik legsűrűbb emberalkotta képződménye, Tokió.

Előadó: Irimiás Balázs építész, Japán-utazástervező

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Balázstól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

A program nyilvános, de regisztrációhoz kötött.

Ha szeretne részt venni a programon, kérjük, regisztráljon a következő linkre kattintva:

https://forms.gle/BVij3gmpUoeoqTgd8

Ha Ön tagja a KÉK Klubnak, ehhez a programhoz nem kell felhasználnia programjegyet. Kérjük, Ön is a fenti linken regisztráljon a programra.

Az interaktív előadás online program, melyen Ön a Zoomon keresztül vehet részt. A használata egyszerű, erről információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat. Ha a program előtt néhány órával még nem kapta meg a levelünket a linkkel, kérjük, nézze meg a spam mappáját, és ha ott nem találja, keressen minket a fenti Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

1. fotó: Bodó GáborTokió, a világ álmatlanságának lüktető metropolisza - Irimiás Balázs nyilvános előadása
Tokió, a világ álmatlanságának lüktető metropolisza - Irimiás Balázs nyilvános előadása