Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2022. október 10. 19:00
  • Online
  • 35 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Az emberi alkotásról. Csíkszentmihályi Mihály és az „áramlat” emlékére - online program

A programot Pléh Csaba professzor úr vezeti.

Pléh Csaba írja a programról: A 2021. októberben elhunyt Csíkszentmihályi Mihály a valaha élt legtöbbet idézett magyar indítású társadalomtudós. Az áramlat (flow) mestere Fiume, Róma Milánó. Chicago s Kalifornia között áramló életet élt. 4-5 kultúrának és nyelvnek a közegében élt váltakozva, s részben párhuzamosan. Életében is képviselte azt, amit a modern kreativitáskutatásban Simonton és maga Csíkszentmihályi is hangsúlyozott: az alkotásnak kedvez a kultúrák érintkezése. Csíkszentmihályi Mihály nagy szakmai sikere három különleges hozzájárulásához kapcsolódik az emberi viselkedés megértésének. Az első az élménymintavételi módszer a köznapi élet hangulatainak valóban életközbeni tanulmányozására. A másik, a legismertebb az áramlat elmélete, a hangulat feladatfüggő ingadozása és a feloldódás a feladatban. Végül a harmadik az emberi boldogságkeresés új felfogása, a pozitív pszichológia elmélete és mozgalommá váló gyakorlati programja.

Gazdag munkásságát három módon mutatjuk be. Csapó Benő, Miska személyes barátja beszél a kreatív emberről a mindennapokban. Oláh Attila bemutatja az áramlat fogalom és a pozitív pszichológia örökségét az emberi személyiség megértésében. Manchin Róbert pedig bemutatja, mit is jelent a szervezetekben és az üzleti életben Csíkszentmihályi öröksége.

Ide kattintva olvashatja el Pléh Csaba írását Csíkszetmihályi Mihályról.

A programra a legalább féléves előfizetéssel rendelkező klubtagok jelentkezhetnek egyedül vagy partnerrel!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson a jelentkezéshez.