Ilyen még nem volt! Páratlan lehetőséget ajánlunk Önnek, és egy fillérjébe sem kerül a klubtagság előfizetési díján felül, sőt…
Írjon együtt színdarabot klubtársaival és Makranczi Zalánnal, miközben Kovács Kriszta dramaturg és Székely Csaba drámaíró támogatja Önt az írásban.
Alkalmanként 22 főnek lehet része ebben a kivételes élményben. 16 fő online és 6 fő személyesen vehet részt a színdarabírásban. Jelentkezhet az összes alkalomra (havonta kétszer lesz, várhatóan három hónapon keresztül), vagy akár csak egy-egy programra.


admin

Önnek ajánljuk ezt a programot?

Szeret színházba járni? Szokott fülelni az utcán, a buszon vagy a boltban, hogy miről és hogyan beszélgetnek mások? El szokta képzelni, hogy egy-egy idegennek milyen lehetett a reggele, vagy ki vár rá otthon, amikor hazamegy? Gyakran megesik Önnel, hogy egy filmet vagy színházi előadást nézve kitalálja a következő jelenetet vagy fordulatot? Ha ezek közül bármelyik igaz Önre, akkor ne gondolkodjon tovább, hallgasson a szívére, és vegyen részt egy izgalmas kísérletben, írjunk együtt egy igazi színdarabot!

Ha elkészül a darab, a vállalkozó kedvű klubtagok zárt körben próbálnak, majd előadják a darabot. Azoknak a klubtagoknak, akik részt vesznek a színdarab írásában, de nem kívánnak részt venni a darab előadásában, alkalmanként bepillantási lehetőséget biztosítunk a próbafolyamatba.

Ha egy barátját, ismerősét is érdekli a színdarabírás, kérjük, ossza meg vele ezt a hírt.

Önt támogatja a színdarabírásban

Makranczi Zalán a program vezetője, Soós Imre és Művészek Magyarországért díjas színész. Összefogja, irányítja és segíti a klubtagokat abban, hogy kiteljesedjenek, kreativitásuk szárnyaljon, és egy igazán klassz színdarab születhessen. A mű elkészültével pedig felkészíti a „klubszínészeket” a darab előadásra.

Kovács Krisztina dramaturg előadásával segíti az elindulást, majd mentorként támogatja a színdarabírókat. A Hogyan írjunk színdarabot? című október 20-i online előadásával kezdődik a program.

Székely Csaba író a színdarabíró program tiszteletbeli mentora, aki távolról figyeli és észrevételeivel segíti a darab létrejöttét. Székely Csaba drámáival többször elnyerte a Színikritikusok díját, a számos további magyar és nemzetközi elismerés mellett.

A színdarabíró programsorozat tervezett idővonala és részletei

Mutatjuk Önnek az első programokat, amelyekre már jelentkezhet!
2022. október 20. 19:00 – Hogyan írjunk színdarabot? című online előadás
Előadó: Kovács Krisztina dramaturg, műfordító, forgatókönyvíró.
Az előadáson a színdarabírás alapjaival ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Szó esik az első lépésekről, a témaválasztásról, a karakterek kidolgozásáról, a történetmesélés lehetséges módjairól. Természetesen nem lehet olyan általános drámaíró-receptet adni, ami minden történetre egyformán alkalmazható lenne, de sok ihletet, ötletet, lendületet és bátorságot szerezhet az, aki részt vesz az előadáson.
A következő linkre kattintva, elolvashatja a részleteket és a programra is jelentkezhet. Tovább olvasok...

2022. november 9. 18:00 - Írjunk együtt színdarabot 1. rész
A színdarabot a jelentkezőkkel közösen, csoportban fejlesztjük, – és a feladatokat megosztva – kisebb csoportokban is írjuk Makranczi Zalánnal. Nagy megtiszteltetés, hogy Kovács Krisztina mellett a neves drámaíró, Székely Csaba is segít nekünk. Biztos, hogy nemcsak a színdarabírásról, hanem önmagunkról, a közös munkáról, a csoportdinamikáról is sokat tanulunk.
A következő linkre kattintva, elolvashatja a részleteket és a programra is jelentkezhet. Tovább olvasok...

2022. november 23. 18:00 - Írjunk együtt színdarabot 2. rész
November 23-án folytatódik az Írjunk együtt színdarabot és játsszuk el című színházi programsorozatunk Makranczi Zalán színész vezetésével.
A következő linkre kattintva, elolvashatja a részleteket és a programra is jelentkezhet. Tovább olvasok...

Fontos részletek

A programsorozaton személyes és online formában is részt vehetnek a klubtagok és partnereik. A vidéken és külföldön élő klubtagjainkat sem szeretnénk kihagyni, ezért biztosítjuk az online részvétel lehetőségét, a személyes részvétel mellett. A színdarabíró programsorozaton korlátozott számban, alkalmanként 16 fő vehet részt online, és 6 fő személyesen. Ha szeretné biztosítani a helyét, válasszon hosszabb klubtagságot, így előre, akár két hónapra is jelentkezhet a megadott időpontokra. Hamarosan közzétesszük a decemberi időpontokat is.

Az online programon Zoom alkalmazáson keresztül vehet részt. A személyes jelenlét helyszíne: a KÉK Klub irodája (1043 Budapest, Bocskai utca 26).

A színdarabíró programsorozat tervezett időtartama 3 hónap, havi két programmal számolva.*

Az elkészült darab próbafolyamata után, a színdarab tervezett előadása: 2023. május 20. (szombat) 19.00*

Azoknak a klubtagoknak, akik a színdarabírásban részt vesznek, elsőbbséget biztosítunk a darab előadásában, a szerepektől függően. Azoknak a klubtagoknak, akik részt vesznek a színdarab írásában, de nem kívánnak részt venni a darab előadásában, alkalmanként bepillantási lehetőséget biztosítunk a próbafolyamatba.

*Szükséges esetén a változtatás jogát fenntartjuk.

További fontos információk

A színdarabíró programsorozatra havi, féléves és éves klubtagsággal jelentkezhet. Egy foglalkozásért egy programjegyet használ fel.

A havi előfizetéssel 3 programjegyet kap.
A féléves előfizetéssel 24 programjegyet kap.
Az éves előfizetéssel 48 programjegyet kap.

A klubtagság időtartama a választott előfizetési időszaknak megfelelő teljes egy hónap, hat hónap, tizenkét hónap. Példa: október 12-i havi előfizetés lejárata november 12-én 23.59 órakor.

Ha Ön a havi klubtagságot választja, részt vehet két színdarabíró programon, illetve még egy programot választhat a KÉK Klub további programjai közül.
Ha Ön a féléves vagy éves klubtagságot választja, 24 vagy 48 programon vehet részt, köztük a színdarabíró és színjátszó program akár összes eseményén.

A színdarabíró programsorozatra javasolt mielőbb jelentkezni, hogy erről az egyedülálló és izgalmas lehetőségről ne maradjon le.

Ha Ön még nem tagja a KÉK Kulturális Élményklubnak, a ide kattintva nézheti meg a klubtagság és az előfizetés részleteit.