Ha szívesen töltené kellemes esti beszélgetésekkel vagy játékkal a következő napokat, tartson velünk! Beszélgetésre hívjuk Önt és az érdeklődő barátait szentestétől szilveszterig.


admin

Szentestétől szilveszterig naponta online KÉK-beszélgetésre hívjuk a beszélgetni, ismerkedni, játszani vágyókat. 21.00 órától 22.30-ig megnyitjuk a Zoomot, amelyhez előzetes regisztráció nélkül csatlakozhatnak az érdeklődők, legfeljebb 100 fő, ezen a linken: https://us06web.zoom.us/j/88407675103?pwd=SW52OG4zQ1dvZGZ6TGkvbFlDTGM2QT09

Meeting ID (erre akkor van szükség, ha nem a linken keresztül csatlakozik): 884 0767 5103
Passcode (jelszó, ha kéri): 817767

Az egyes napokhoz kapcsolódó témák

Mindegyik napnak lesz egy témája, amiről aznap beszélgetünk: párokban, kisebb és nagyobb csoportokban, breakout roomokban, ún. melléktermekben, „szobákban” a Zoomon belül. Nem kell ezekről bővebb információval rendelkeznie, csak kattintson a Zoom linkre a megadott időpontban, és mindent elmondunk. Ha inkább játszana, vagy eltérne a megadott témától, arra is lesz lehetősége. Nézzük először a napok témáit. Olyan témákat választottunk, amelyek tág teret adnak a beszélgetésnek. Például az első nap témája a kapcsolat: minden, ami összeköt, akár egy pillanatra is, akihez, amihez kapcsolódhat. Legyen az egy személy, egy történet, egy film, egy könyv, egy színdarab, egy zene, egy kép, egy szerelem, egy barátság, egy ismeretlen, egy állat. Nem kell, hogy a legnagyobb, a legfontosabb legyen. Ami elsőre az eszébe jut, amit megosztana, amit elmesélne. Mesélje el!

December 24-e témája: kapcsolat
December 25-e témája: emlék
December 26-a témája: szeretet
December 27-e témája: élmény
December 28-a témája: kedvenc
December 29-e témája: felfedezés
December 30-a témája: pillanat
December 31-e témája: nosztalgia

Beszélgetési lehetőségek, formák és játékok

Kommunikációs forma a beszélgetéshez: kölcsönös tegezés

A Zoom lehetőséget nyújt arra, hogy a Zoomon belül a résztvevők különböző „szobákban” (breakout roomokban) kisebb vagy nagyobb csoportokban beszélgessenek, játsszanak. Célunk a beszélgetésekkel, hogy mindenki jobb hangulatban távozzon, mint ahogy érkezett a beszélgetésre. Mutatjuk, hogy december 24-én milyen elnevezésű „szobákat” (breakout roomokat) nyitunk. A kezdeti tapasztalatnak és igényeknek megfelelően akár másnap is változhatnak a nevek, illetve más részletek. A weboldalunk Hírek oldalán frissítjük a változásokat.

Breakout roomok nevei:

 • Ketten,
 • Többen,
 • Kamerával ketten,
 • Kamerával többen,
 • Meghallgatlak,
 • Ma rossz napom van,
 • Témán kívül ketten,
 • Témán kívül többen,
 • Bármikor csatlakozhatsz,
 • Inkább játszom.

Rövid magyarázatok a fenti elnevezésekhez

 1. A „Ketten” elnevezésű szobában ketten beszélgetnek, legalább keresztnevet használnak, kamerahasználat nem kötelező, közel azonos beszélgetési időt hagynak egymásnak.
 2. A „Többen” elnevezésű szobában maximum 6 fő beszélget egymással, a többi feltétel megegyezik az 1. pontban leírtakkal.
 3. A "Kamerával ketten" elnevezésű szobában kötelező a kamerahasználat, a többi feltétel megegyezik az 1. pontban leírtakkal.
 4. A „Kamerával többen” elnevezésű szobában kötelező a kamerahasználat, a többi feltétel megegyezik az 2. pontban leírtakkal.
 5. A "Meghallgatlak" elnevezésű szobába először olyan jelentkezőt keresünk, aki ítélkezéstől mentesen meghallgatja beszélgetőpartnerét, és együttérzést mutat iránta. Nem „panasz-szoba”, inkább egyfajta történetmesélős szoba lesz. A résztvevők legalább keresztnevet használnak, a kamerahasználat nem kötelező. A szobában ketten beszélgetnek.
 6. A „Ma rossz napom van” elnevezésű szobában a beszélgetőpartnerek elmesélhetik egymásnak a napjukat, kölcsönös figyelmet és azonos beszélgetési időtartamot biztosítva egymásnak. A résztvevők legalább keresztnevet használnak, a kamerahasználat nem kötelező. Maximum 6 fő beszélget egymással.
 7. A „Témán kívül ketten” elnevezésű szobában eltérhetnek a nap megadott témájától, a többi feltétel megegyezik az 1. pontban leírtakkal.
 8. A „Témán kívül többen” elnevezésű szobában eltérhetnek a nap megadott témájától, a többi feltétel megegyezik az 2. pontban leírtakkal.
 9. A „Bármikor csatlakozhatsz” elnevezésű szobában többen beszélgetnek, nincs létszámkorlátozás, nem kötelező a kamerahasználat, legalább keresztnevet használnak a résztvevők. Ebbe a szobába bármikor beléphetnek a résztvevők, illetve visszaléphetnek a főoldalra, ahol szintén beszélgethetnek egymással.
 10. Az „Inkább játszom” elnevezésű szobában* a résztvevők legalább keresztnevet használnak, a kamerahasználat nem kötelező. Maximum 6 fő játszik, együttműködik, közösen létrehoz valamit, vagy csak szórakoztatják magukat és egymást. Örömmel fogadjuk előzetesen (legalább 24 órával korábban) a játékötleteket, és ha bármelyiket érdekesebbnek találjuk a sajátunknál, gyorsan lecseréljük, hiszen az a célunk, hogy a résztvevők igazán jól érezzék magukat.
  *December 24-re tervezett játék: „Mi történhetett?” – megadunk néhány valós meghökkentő újságcímet, és a résztvevők csoportban történeteket írnak hozzájuk. A legviccesebbet megosztják a többi résztvevővel is.

Kéréseink a résztvevőkhöz

A KÉK-beszélgetések a KÉK Kulturális Élményklub nyilvános eseménye, melyhez nem csak a klubtagok csatlakozhatnak. Célunk, hogy mindenki jól érezhesse magát a KÉK-beszélgetéseken, ezért azt kérjük a résztvevőktől, hogy a következőket tartsák be:

 • A bejelentkezéshez használja legalább a keresztnevét**,
 • Legyen jó mikrofonja és internetkapcsolata,
 • A beszélgetéseken kölcsönösen tegezzük egymást,
 • Tartsa be a KÉK Kulturális Élményklub Magatartási kódexét akkor is, ha nem tagja a klubnak,
 • Személyiségi jogokat nem sérthet,
 • A beszélgetéseken mindenki egyenlő,
 • A beszélgetés házigazdája által ismertetett egyedi szabályok betartása kötelező,
 • Külön megállapodás nélkül mindenkinek azonos idő áll rendelkezésére a beszélgetéseken, irányadó: 2 percenként váltás,
 • A beszélgetéshez a kezdési időpont után csatlakozó először olvassa el a házigazda által chatben írt információkat.

**Ha nincs Zoom fiókja, csak a megadott linkre kell kattintania, majd kiírja Önnek a Zoom, hogy „Please enter your name”, ez alá kell beírnia legalább a keresztnevét. Ha bármi problémája felmerül, nincs semmi gond, a bejelentkezését követően is tudjuk módosítani a nevet.

Ha mobileszközt használ (telefon, iPad, tablet), javasoljuk, hogy töltse le az ingyenes Zoom alkalmazást a breakout roomok használhatósága és a teljesebb élmény érdekében.

Célunk a beszélgetésekkel, hogy mindenki jobb hangulatban távozzon, mint ahogy érkezett a beszélgetésre.

Miért KÉK-beszélgetések?

Ez részben a nevünkből, a KÉK Kulturális Élményklubból adódik, másrészt a kék szín szinte minden esetben pozitív üzenettel bír. Úgy tartják, hogy a kék szín a kommunikációt és a kapcsolatokat is szimbolizálja. A kék a legkevésbé nemhez kötött szín, a nők és a férfiak is szeretik. Szeretettel várjuk a beszélgetni, játszani vágyó érdeklődőket szentestétől szilveszterig, naponta 21.00 és 22.30 óra között.