Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. április 23. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

A tűz az evangéliumban: az emésztő és éltető - Nacsinák Gergely András előadása

2024 első félévére meghirdetett "Jézus tanításai: jelkép és valóság" című sorozat előadásai:
• A kiindulópont: a "zsidó Jézus" és a "hit Krisztusa" (2024. január),
• A föld az evangéliumban: stabilitás és véglegesség (2024. február),
• A víz az evangéliumban: káosz és eredet (2024. március),
• A tűz az evangéliumban: az emésztő és éltető (2024. április),
• Az Utolsó Ítélet: ki ítél, ki ítéltet? (2024. május).

Az előadás a „Jézus tanításai: jelkép és valóság" című sorozat 4. része.

A tűz az evangéliumban: az emésztő és éltető című előadásról: Áprilisban a klasszikus filozófiából ismert négy elem közül a „föld” és a „víz” után a bibliai értelemben vett „tűz”-fogalom elemzésére kerül sor. A tűz mindenekelőtt isteni attribútum, de az ember számára ezért kettős arculattal bír: egyrészt megvilágosító erő, másrészt emésztő hatalom. Bibliai szövegek segítségével ezt a kettős jelképiséget fogjuk áttekinteni keleti és nyugati művészeti alkotások felidézésének kíséretében sorozatunk soron következő előadásában.

A „Jézus tanításai: jelkép és valóság” című sorozatról: Az újszövetségi elbeszélés sokszor ismételt történetei, metaforái, képi megjelenítései sokszor megnehezítik azt, hogy friss, "más" szemmel nézzük, olvassuk ezeket az eseményeket. Sorozatunkban megkíséreljük, hogy egy-egy ismert motívum "mélyére" pillantsunk, más fénytörésben ismerjük meg a megszokott alakokat, szimbólumokat....

Előadó: Nacsinák Gergely András, ortodox pap, író, műfordító. Részletesebb életrajzát és korábbi sorozatának részeit ide kattintva látja.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gergelytől.

Ha még nincs előfizetése, kezdje akár havi előfizetéssel mindössze 6.350 Ft-ért, amely 3 választható programhoz ad hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre. További előnyökért válasszon féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: a klubtagság előfizetése egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.A tűz az evangéliumban: az emésztő és éltető - Nacsinák Gergely András előadása
A tűz az evangéliumban: az emésztő és éltető - Nacsinák Gergely András előadása