Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. április 29. 20:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Japánban élni és dolgozni: etikett, szokások és letelepedés - Irimiás Balázs előadása

Irimiás Balázs Japán-sorozatának 19. része. A sorozat 2024 első félévére meghirdetett programjai:
• Hogyan főzzünk japánul? (2024. február),
• Útikalauz saját szervezésben Japánba utazóknak – Tippek és tanácsok (2024. március),
• Japánban élni és dolgozni: etikett, szokások és letelepedés (2024. április),
• Japán történelmi korszakok (2024. május),
• Shinto: Japán ősi vallása (2024. június),
• Buddhizmus Japánban: Zentől a szamuráj etikáig (2024. július).

Japánba beutazni turistaként, a vízum eltörlése óta, egyszerűvé vált, zökkenőmentes procedúrává. Sokan, korábbi európai tapasztalataik alapján, turistavízummal való beutazást, fekete-munkavállalást választanak, majd később a munkavállalói vízum megszerzése és a letelepedés ügyintézése felé fordulnak, aztán csalódnak az európai és amerikai rendszereknél jóval szigorúbb japán feltételek miatt. Japán egy sokkal zártabb világ; szigorúan kezelik a bevándorlást, a letelepedést és a munkavállalást, de mégis, vannak stratégiák, amelyeket érdemes követni.

A kinti élet, turistaként könnyűnek és gördülékenynek tűnik, de a tartósan kint élők mindennapjait már sokkal több szabály köti béklyóba, mint az átutazókét. Ezekről a megfontolásra érdemes stratégiákról gyűjtünk össze egy csokorra valót, az etikett és az európaitól merőben eltérő szokásokkal, tárgyalási módokkal, udvariassági formulákkal kiegészítve. Természetesen ebből a párkeresés és esetleges házasságkötés lehetőségei sem maradhatnak ki, amelyek különösen izgalmas lehetőségeket rejtenek. Ezután a foteltúra után már bátrabban kezdhetünk terveket szőni és álmodozni; ezt garantálhatjuk.

Előadó: Irimiás Balázs építész, Japán-utazástervező. Részletesebb életrajzát és sorozatának korábbi részeit ide kattintva látja.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Balázstól.

Ha még nincs előfizetése, kezdje akár havi előfizetéssel mindössze 6.350 Ft-ért, amely 3 választható programhoz ad hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre. További előnyökért válasszon féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.Japánban élni és dolgozni: etikett, szokások és letelepedés - Irimiás Balázs előadása
Japánban élni és dolgozni: etikett, szokások és letelepedés - Irimiás Balázs előadása