Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. április 12. 19:00
  • online, Zoomon
  • 35 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Norvégia - Fenséges tájak és kulturális értékek - Dr. Gálffy László eladása

Dr. Gálffy László nemcsak elismert tudós, hanem tapasztalt idegenvezető is, aki 30 éve vezet csoportokat elsősorban Franciaországba, Skandináviába és Izlandra. A 2023-as Franciaország-sorozata után 2024 áprilisában elindítja „Északi fények: Norvégiától Izlandig” című négyrészes sorozatát. A sorozat részei és az előadás tervezett hónapja:
• Norvégia – Fenséges tájak és kulturális értékek (2024. április),
• Dánia – Kultúra és történelem (2024. május),
• Svédország – Kulturális és épített örökség (2024. június),
• Izland – Változatos tájak és természeti csodák (2024. július)

Norvégia közismerten Európa egyik legszebb országa. Csodálatos fjordjai és a végeláthatatlan fennsíkok mellett egy nagyon változatos világot fedezhetünk fel. Sokunk számára nehezen összeegyeztethető dolgok léteznek együtt itt, majdnem világvégén: a nyári öröknap és a hosszú napkelte nélküli telek, a vad viking múlt és a békés gazdálkodók hétköznapjai, a kemény munkával megkeresett kenyér és a tenger mélyéről hirtelen jött elképesztő gazdagság, a néma csend és a hegyomlást hozó metál, búskomorság és felszabadult humor. Az előadás során előkerül néhány klasszikus nagy útvonal, próbáljuk megfejteni milyen kulturális tényezők alakították városait és elszórt kis falvait, kiegészítve néhány gyakorlati tanáccsal az ide vágyó utazóknak.

Ráhangolódásra ajánlott video Wardruna zenekartól: https://www.youtube.com/watch?v=VEizKmZlUAw&list=RDEMicv8WXsvLuDAACq-W9UPTA&start_radio=1&rv=JhiUacGzIg8

Előadó: Dr. Gálffy László történész, régész, történelem-francia nyelv és irodalom szakos tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára.

Az előadás után hozzászólhat, kérdezhet Lacitól.

Április 5–15. között 15%-os díjkedvezménnyel kínáljuk előfizetéseinket. Ha még nincs előfizetése, kezdje akár havi előfizetéssel most mindössze 5.396 Ft-ért, amely 3 választható programhoz ad hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre. További előnyökért válasszon féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: a klubtagság előfizetése egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.

Fotók: Szabó AladárNorvégia - Fenséges tájak és kulturális értékek - Dr. Gálffy László eladása
Norvégia - Fenséges tájak és kulturális értékek - Dr. Gálffy László eladása