Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • Szervezés alatt!
  • online, Zoomon - 2024. júliusban lesz
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Eritrea: olasz Art Deco a sivatag szélén és az elfeledett történelem - Gáspár Péter előadása

Gáspár Péter 2024 februárjától új sorozattal jelentkezik, „Ízek és történetek: gasztronómiai és történelmi utazások” címmel. Ez a sorozat hol az ízek világába, hol történelmi eseményekbe és kultúrákba kalauzolja a hallgatókat, széleskörű betekintést nyújtva Délkelet-Ázsia és a világ gazdag kulturális és történelmi örökségébe. Ez sorozat 6. előadása. Előző részek: "Szélhámosok, lókötők és szerencsevadászok – európai kalandorok Délkelet-Ázsiában" (2024. február), "Nagymogulok asztalánál – az indiai gasztronómia fényes évszázadai" (2024. március), "A török gasztronómia története: az ókori kezdetektől a kortárs ízekig" (2024. április), "Petra titkai: egy ókori Las Vegas és a nabateusok világa" (2024. május), "Periplus: a Vörös-tenger képzeletbeli körülhajózása ókori kikötők mentén" (2024. június).

Az előadást 2024 júliusában tartjuk Zoomon. A részleteket és a pontos időpontot később közöljük weboldalunkon.

Előadó: Gáspár Péter, aki több mint húsz évig vezetett kulturális utakat Ázsia különböző országaiba. A délkelet-ázsiai térségre szakosodott. Végzettsége szerint francia-történelem szakos tanár. Jan van den Boomen írói álnéven ismert a fantasy irodalom kedvelői körében. Szakácsként is tevékenykedik, jelenleg a Chefparade főzőiskola ázsiai kurzusait vezeti.

Az előadás után hozzászólhat, kérdezhet Pétertől.