Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. június 17. 20:00
  • online, Zoomon
  • 35 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Kappadókia: A három vulkán által határolt csoda - Dr. Fodor Gábor előadása

Nyolcrészes Törökország-sorozatunk 6. része. Havonta egy előadást tartunk Dr. Fodor Gábor vezetésével. A sorozat előző részei: Isztambul: kelet és nyugat találkozása (2024. január), Konstantinápoly nyomában: templomok, paloták, víztározók (2024. február),Kerületről kerületre Isztambul (2024. március), Anatólia: történelem és kultúra (2024. április), Az Égei és Földközi-tengeri régió: antik városok és természeti szépségek (2024. május).
A sorozat következő részei: Magyar emlékhelyek Törökországban (júliusi nyilvános előadás), Útikalauz egyedül utazóknak: tippek és tanácsok (augusztus).

Kappadókia egyedi és lenyűgöző tájait 60 millió évvel ezelőtt az Erciyes, a Hasandagi és a Göllüdag nevű vulkánok láva-és hamurengetege kezdte kialakítani. A puha vulkanikus rétegeket azóta formálják a természet erői: a szél, a víz, illetve maga az ember. A Törökországot bemutató előadás-sorozat következő állomásán egy képzeletbeli hőlégballonra ülünk, amely elvisz minket Kappadókia különleges szikla alakzatai, barlangtemplomai és mély völgyei felé, hogy megismerkedhessünk a hely történelmével, természeti szépségeivel és turisztikai attrakcióival.

Előadó: Dr. Fodor Gábor, turkológus-történész, nyolc évig vezette a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ, Isztambult, jelenleg a Magyar Kutatási Hálózat – Bölcsészettudományi Kutatóközpont – Történettudományi Intézet tudományos munkatársa, a Turkológiai kutatócsoport vezetője. Fő kutatásai területe a 19-20. századi magyar-török kapcsolatok. 1999 óta jár rendszeresen Törökországba, egyéni utazóként, idegenvezetőként, majd kulturális diplomataként mára szinte bejárta az egész országot.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gábortól.

Ha még nincs előfizetése, kezdje akár havi előfizetéssel. További előnyökért válasszon féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: az előfizetés egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.Kappadókia: A három vulkán által határolt csoda - Dr. Fodor Gábor előadása
Kappadókia: A három vulkán által határolt csoda - Dr. Fodor Gábor előadása