Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • Szervezés alatt!
  • online, Zoomon - 2024. májusban lesz
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Az Égei és Földközi-tengeri régió: antik városok és természeti szépségek - Dr. Fodor Gábor előadása

Nyolcrészes Törökország-sorozatunk 5. része. Havonta egy előadást tartunk Dr. Fodor Gábor vezetésével. Ez az előadás 2024 májusában lesz. Az előadás leírását és pontos időpontját később tesszük közzé. A sorozat előző részei: Isztambul: kelet és nyugat találkozása (2024. január), Konstantinápoly nyomában: templomok, paloták, víztározók (2024. február),Kerületről kerületre Isztambul (2024. március), Anatólia: történelem és kultúra (2024. április).
A sorozat következő részei:
Kappadókia: A három vulkán által határolt csoda (június),
Magyar emlékhelyek Törökországban (július),
Útikalauz egyedül utazóknak: tippek és tanácsok (augusztus)

Előadó: Dr. Fodor Gábor, turkológus-történész, nyolc évig vezette a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ, Isztambult, jelenleg a Magyar Kutatási Hálózat – Bölcsészettudományi Kutatóközpont – Történettudományi Intézet tudományos munkatársa, a Turkológiai kutatócsoport vezetője. Fő kutatásai területe a 19-20. századi magyar-török kapcsolatok. 1999 óta jár rendszeresen Törökországba, egyéni utazóként, idegenvezetőként, majd kulturális diplomataként mára szinte bejárta az egész országot.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gábortól.