Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. május 13. 20:00
  • online, Zoomon
  • 35 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Az Égei és Földközi-tengeri régió: antik városok és természeti szépségek - Dr. Fodor Gábor előadása

Nyolcrészes Törökország-sorozatunk 5. része. Havonta egy előadást tartunk Dr. Fodor Gábor vezetésével. A sorozat előző részei: Isztambul: kelet és nyugat találkozása (2024. január), Konstantinápoly nyomában: templomok, paloták, víztározók (2024. február),Kerületről kerületre Isztambul (2024. március), Anatólia: történelem és kultúra (2024. április).
A sorozat következő részei:
Kappadókia: A három vulkán által határolt csoda (június),
Magyar emlékhelyek Törökországban (július),
Útikalauz egyedül utazóknak: tippek és tanácsok (augusztus)

A Törökországról szóló előadás-sorozat következő állomása Délnyugat-Törökországba, ezen belül is Lükia varázslatos tájaira vezet minket. Ez a félszigetnyi terület adott otthon Lükianak, az ősi Lukkák földjének, akik a történelem során az önállóságtól a birodalmi létig sok mindent megtapasztaltak, de leginkább sziklába vájt sírhelyeikről ismertek. Az előadás azonban nemcsak a terület történetét igyekszik feldolgozni, hanem a környék turisztikai látnivalóin is keresztül kalauzol, miközben virtuálisan követi a világ 10 legszebb túraútvonalának választott lükiai utat is.

Előadó: Dr. Fodor Gábor, turkológus-történész, nyolc évig vezette a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ, Isztambult, jelenleg a Magyar Kutatási Hálózat – Bölcsészettudományi Kutatóközpont – Történettudományi Intézet tudományos munkatársa, a Turkológiai kutatócsoport vezetője. Fő kutatásai területe a 19-20. századi magyar-török kapcsolatok. 1999 óta jár rendszeresen Törökországba, egyéni utazóként, idegenvezetőként, majd kulturális diplomataként mára szinte bejárta az egész országot.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gábortól.

Ha szeretne részt venni a programon, és még nincs előfizetése, kezdje havi előfizetéssel, és válasszon további programokat is. További előnyökért ajánljuk a féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: az előfizetés naponta egy kapszulás kávé árával egyenértékű, és ajándékba is adható.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.Az Égei és Földközi-tengeri régió: antik városok és természeti szépségek - Dr. Fodor Gábor előadása
Az Égei és Földközi-tengeri régió: antik városok és természeti szépségek - Dr. Fodor Gábor előadása