Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. április 17. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Rádzsasztán színes városai - Zentai György előadása

Zentai György India-sorozata. Előző részek: Hogyan hódította meg egy részvénytársaság egész Indiát? (2023. szeptember), Koh-i-Noor, a világ leghíresebb gyémántjának kalandos története (2023. október), Az indiai kereszténység a kezdetektől napjainkig (2023. november), A mogul építészet emlékei Indiában és Pakisztánban – nyilvános! (2023. december), Az Indus-völgyi civilizáció (2024. január), A szikh vallás és szent helyei (2024. február), Delhi "hét városa" (2024. március). A következő részek: Varanasi, az örök város (2024. május), Az Adzsanta- és Ellora-barlangok: buddhista művészet és vallások találkozása (2024. június).

Rádzsasztán India egyik leglátványosabb, építészeti és kulturális örökségében is egyedülálló vidéke, az egykori büszke és harcos rádzsputok otthona.A mai Rádzsasztán területén számtalan kisebb-nagyobb, rövidebb-hosszabb életű fejedelemség létezett, s egyes uralkodói dinasztiák tagjai még ma is élnek, s ha politikai hatalommal már nem is rendelkeznek, sokan még mindig uralkodókként tekintenek rájuk. Az előadás során a történelmi rádzsput királyságok, fejedelemségek legfontosabb vidékeit, településeit, erődjeit fogjuk bejárni – azokat a helyszíneket és épületeket, melyek a legjobban megőrizték a sokszor megénekelt „mesés India” gazdagságát, sokszínűségét és esztétikáját.

Előadó: Zentai György, indológus-tibetológus, egyetemi oktató

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gyuritól.

Ha még nincs előfizetése, kezdje akár havi előfizetéssel mindössze 6.350 Ft-ért (április 15-ig 5.396 Ft-ért), amely 3 választható programhoz ad hozzáférést, élő előadásokra és/vagy előadásfelvételekre. További előnyökért válasszon féléves vagy éves csomagot. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.Rádzsasztán színes városai - Zentai György előadása
Rádzsasztán színes városai - Zentai György előadása