Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • Szervezés alatt!
  • online, Zoomon - novemberben lesz
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Síiták, szunniták és a kalifák - Galgóczi István előadása

Az "Az 1001 imaszőnyeg meséje: az iszlám története" című előadássorozatunk célja, hogy alapvető ismereteket nyújtson az iszlám kultúrához és történetéhez kapcsolódó fontos témákról. Az előadássorozat négy részből áll. Az első előadásban felfedezzük az arabok jelenlétét a Bibliában és a kölcsönhatást a Koránnal, a második előadás során megismerjük Mohamed életét és hatalmas hatását, a harmadik előadáson pedig bepillantást nyerünk a síita és szunnita muszlimok különbségeibe és a kalifátus intézményébe. Végül, a negyedik előadásban a szúfi misztikusok bölcsességein keresztül felfedezzük az iszlám misztikus oldalát.
Az előadássorozat előző részei: Az arabok a Bibliában, a Biblia a Koránban (szeptember 18.), Mohamed élete (októberben). Az előadássorozat következő része: „Jól csak a szívével lát az ember…” – A kis herceg és a szúfik bölcsessége (2024. január).

2023. novemberre tervezett program. Hamarosan közzétesszük a program leírását, a pontos időpontot pedig szeptember végéig adjuk meg.

Előadó: Galgóczi István, arabista – iszlámszakértő. Több mint 3 évet élt Keleten, és 15 iszlám országban járt. 2014-ben első magyarként hazajött a selyemúton. Az útjáról könyvet írt, a „Selyemutak meséi” címmel.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Istvántól.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.