Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. október 12. 20:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Mohamed élete - Galgóczi István előadása

Az "Az 1001 imaszőnyeg meséje: az iszlám története" című előadássorozatunk célja, hogy alapvető ismereteket nyújtson az iszlám kultúrához és történetéhez kapcsolódó fontos témákról. Az előadássorozat négy részből áll. Az első előadásban felfedezzük az arabok jelenlétét a Bibliában és a kölcsönhatást a Koránnal, a második előadás során megismerjük Mohamed életét és hatalmas hatását, a harmadik előadáson pedig bepillantást nyerünk a síita és szunnita muszlimok különbségeibe és a kalifátus intézményébe. Végül, a negyedik előadásban a szúfi misztikusok bölcsességein keresztül felfedezzük az iszlám misztikus oldalát.
Az előadássorozat előző része: Az arabok a Bibliában, a Biblia a Koránban (szeptember 18.) Az előadássorozat következő részei: Síiták, szunniták, és a kalifák (novemberben), „Jól csak a szívével lát az ember…” – A kis herceg és a szúfik bölcsessége (2024. január).

Az arabok történelmében Mohamednek sikerült először az iszlám zászlaja alatt egy államba egyesítenie az arabokat. Tette mindezt úgy, hogy a hívei nem egy világi vezetőt, egy politikust láttak benne, hanem egy prófétát. A próféták születésének Időrendi sorrendjében Mohamed volt az utolsó. Az ő életéről van a legtöbb hiteles forrásunk. Ki volt ő? Hogyan élt, és mit tanított mint próféta? Tartson velem, szeretettel meghívom a KÉK Kulturális Élményklub keretén belül megrendezett előadásomra. De – a Próféta szakállára mondom - nemcsak Mohamed életét fogom bemutatni a keleti (iszlám) és a nyugati (keletkutató) tudományok segítségével. Hanem megválaszolom azt a kérdést is, hogy valóban lebeg-e Mohamed koporsója Mekkában? És, arról is szó lesz, hogy a magyarok pók szeretete hogyan kapcsolódik Mohamedhez.

Előadó: Galgóczi István, arabista – iszlámszakértő. Több mint 3 évet élt Keleten, és 15 iszlám országban járt. 2014-ben első magyarként hazajött a selyemúton. Az útjáról könyvet írt, a „Selyemutak meséi” címmel.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Istvántól.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Mohamed élete - Galgóczi István előadása
Mohamed élete - Galgóczi István előadása