Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. január 30. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Amrita Sher-Gil élete és művészete - Dr. Lázár Imre előadása

Híres magyarok a nagyvilágban című sorozatunk következő része.

Az előadás során felfedezzük Amrita Sher-Gil, a legendás festőnő életét és művészetét. Amrita, aki magyar és indiai származású, egyedülálló művészeti stílussal hagyott mély nyomot a 20. századi képzőművészetben. Az előadásban betekintést kaphat Amrita bonyolult és színes életútjába, amely Magyarországtól Indiáig ível, és megvizsgáljuk azt a különleges művészi örökséget, amelyet hátrahagyott.

Az előadás során a következő témákat is érintjük:
Amrita Sher-Gil korai évei és magyar gyökerei: Hogyan alakult ki Amrita művészeti érzékenysége és stílusa a budapesti művészeti élet hatására.
Az indiai és európai művészeti hagyományok ötvözése: Bemutatjuk, hogyan egyesítette Amrita a keleti és nyugati művészeti elemeket, teremtve ezzel egy teljesen új művészeti nyelvet.
Amrita művészetének hatása és öröksége: Megvizsgáljuk, hogyan inspirálta Amrita munkája a későbbi művészeket és hogyan értelmezik újra napjainkban a műveit. Az előadáson számos festménye és archív fotó is segíti, hogy jobban megismerjük őt.

Előadó: Dr. Lázár Imre Ph.D., kulturális diplomata, India-kutató, a Magyar-Indiai Baráti Társaság alelnöke, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ volt igazgatója

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Dr. Lázár Imrétől.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amelyhez három programot kap! A programjegyeket felhasználhatja személyes részvételre és/vagy előadások felvételeinek kérésére, beleértve a "Videók" oldalon található korábbi előadásokat is.További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Minden klubtagsági szinten lehetőség van az előadások felvételének kérésére, a "Klubtagság" oldalon meghatározott feltételek alapján.Amrita Sher-Gil élete és művészete - Dr. Lázár Imre előadása
Amrita Sher-Gil élete és művészete - Dr. Lázár Imre előadása