Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. szeptember 27. 20:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Mexikó ősi kultúrái - Dr. Gyarmati János előadása

Mexikó-sorozatunk első része.

Az amerikai kontinens különös szerepet tölt be az emberi történelemben, hiszen az európai behatolás előtt ott élők külső hatás nélkül élték életüket, alakították kultúrájukat. Így aztán tekinthetjük egyfajta olyan tesztlabornak, ami segít megérteni az emberi társadalmak általános törvényszerűségeit. Megvizsgálhatjuk, miként létezhettek ősi civilizációk igavonó állatok, kerék, vas, írás és pénz használata nélkül. E vizsgálatok egyik terepe Mezoamerika, a Közép-Mexikó és Honduras között húzódó terület prehispán kultúrái. Az első előadásban közülük a legfontosabbak, az olmékok, a maják és az aztékok történetét, legfőbb sajátosságait tekintjük át.

Előadó: Dr. Gyarmati János, a Néprajzi Múzeum amerikai régészeti gyűjteményének muzeológusa. Régészként több mexikói, perui és bolíviai kutatóprogram résztvevője, illetve vezetője.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Jánostól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Ha még nem tagja klubunknak, csatlakozzon akár havi klubtagsággal, mindössze 6.350 forintért, és válasszon három kedvére való programot az ingyenes események mellett. Csatlakozzon hozzánk és válogasson programjaink közül.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Mexikó ősi kultúrái - Dr. Gyarmati János előadása
Mexikó ősi kultúrái - Dr. Gyarmati János előadása