Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. október 29. 09:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Fotós szemmel: India és Le Corbusier egyedi világa Chandigarh-ban - Nicky Almasy előadása

Nicky Almasy sorozatának címe: Fotós szemmel. Első előadása volt: Fotós szemmel: Sanghaj építésze, Hudec László, 2. előadása: Fotós szemmel: Shanghai Tower (szeptember 24-én), 4. előadása: Fotós szemmel: Japán, az utolsó nindzsától az Ama Diver hölgyek világáig. - Az előadó Kuala Lumpurból jelentkezik be, az időeltolódás miatt az előadását hétvégén, jellemzően a reggeli órákban tartja.

Virtuális utazásra hívom Indiába, és megmutatom Le Corbusier mesterműveit Chandigarh-ban.
Előadásom első felében – a fotóimon keresztül – szubjektív betekintést nyújtok India gazdag kulturális örökségébe, lenyűgöző hatásába, életképeket, pillanatfelvételeket mutatok és mesélek. Barangolunk egy kicsit Indiában, majd megállunk Chandigarh városban, és megmutatom Önnek Le Corbusier építészeti remekeit. Bejárjuk a várost, és megcsodáljuk az épületek merész formáit, melyek a modernitás és a kultúra harmonikus összeolvadását tükrözik. Megmutatom a városi terek és a központi épületek egyedülálló megközelítéseit, miközben felfedjük Le Corbusier tervezési koncepcióit és azok hatását a városra és a lakosokra. Le Corbusier egyedi tervezési stílusa és a városi területek harmonikus elrendezése miatt Chandigarh városa máig az egyik ikonikus modern város Indiában, és világszerte ismert példája a városi tervezés és építészet mesteri munkájának. Megmutatom Önnek, tartson velem.

Előadó: Nicky Almasy: 5 évig a világ második legmagasabb épületének, a Shanghai Tower-nek az építészeti fotósa volt. Hudec László által tervezett összes sanghaji épületet megörökítette fotón a 2017-ben megjelent Hudec by Nicky Almasy c. albumhoz, közreműködve Magyarország Sanghaji Főkonzulátusával. 2019-ben adták ki Gonda Károly építészről összeállított albumát, ugyancsak a Főkonzulátussal együttműködve. Almasy emellett az AirAsia légitársaság hivatalos fotóriportere is volt 5 éven keresztül. Idén jelent meg az Earnshaw Books gondozásában a Recycling Reality című könyve fotók nélkül, amelyben a legmeghatározóbb fotós projektjeiről ír. Kambodzsa külső tartományaiban a Mahidol Oxford University orvosainak maláriával kapcsolatos kutatásait dokumentálja 2016 óta. Idén júniusban jelent meg Sajó István építész munkásságról fotózott könyve. Jelenleg Kuala Lumpurban, Malajziában él.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Nickytől.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Fotós szemmel: India és Le Corbusier egyedi világa Chandigarh-ban - Nicky Almasy előadása
Fotós szemmel: India és Le Corbusier egyedi világa Chandigarh-ban - Nicky Almasy előadása