Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. szeptember 24. 09:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Fotós szemmel: Shanghai Tower - Nicky Almasy előadása

Az időeltolódás miatt a program vasárnap reggel 9.00 órakor kezdődik. Az előadó Kuala Lumpurból jelentkezik be. Nicky Almasy sorozatának ez a 2. része, 3. része októberben lesz: Fotós szemmel: India és Le Corbusier egyedi világa Chandigarh-ban, a novemberi 4. rész: Fotós szemmel: Japán, az utolsó nindzsától az Ama Diver hölgyek világáig. Júniusban Hugyecz Lászlóról (ahogy Sanghajban ismerik: Hudec László) tartott előadást.

A 128 emeletes, 632 méter magas Shanghai Tower 2022-ig a világ második legmagasabb épülete volt, amikor a Kulala Lumpur-i Merdeka 118 a harmadik helyre szorította. A Jinmao Tower, az SWFC, a Shanghai Towerrel kiegészítve, a szupermagas felhőkarcolók hármasát alkotják Sanghaj Pudong városrészében. Marshall Strabala, a Shanghai Tower főépítésze kért fel, hogy fotózzam végig, dokumentáljam az építési folyamatot, amely 2009-től 2015-ig tartott. A Gensler építészeti cégen kívül az építkezésre csak két külföldi léphetett be, a főépítész és én. Elképesztő mennyiségű dokumentációm van, de az előadásomban inkább olyan érdekességeket, bennfentes információkat és fotókat osztok meg a klubtagokkal, amely nem csak a szakemberek érdekelheti. Mesélek a kivitelezés körülményeiről, majd arról, hogyan kezdtem az épület fotózását, hogyan hozott össze a sors Marshall Strabalával. Megmutatom és elmesélem az építkezés különböző szakaszait, nehézségeit, kiemelkedő pillanatait, valamint az épület mögött rejlő háttértörténetet; egy személyes és rendkívül veszélyes drámát, amelynek én is a részese voltam.

Előadó: Nicky Almasy: 5 évig a világ második legmagasabb épületének, a Shanghai Tower-nek az építészeti fotósa volt. Hudec László által tervezett összes sanghaji épületet megörökítette fotón a 2017-ben megjelent Hudec by Nicky Almasy c. albumhoz, közreműködve Magyarország Sanghaji Főkonzulátusával. 2019-ben adták ki Gonda Károly építészről összeállított albumát, ugyancsak a Főkonzulátussal együttműködve. Almasy emellett az AirAsia légitársaság hivatalos fotóriportere is volt 5 éven keresztül. Idén jelent meg az Earnshaw Books gondozásában a Recycling Reality című könyve fotók nélkül, amelyben a legmeghatározóbb fotós projektjeiről ír. Kambodzsa külső tartományaiban a Mahidol Oxford University orvosainak maláriával kapcsolatos kutatásait dokumentálja 2016 óta. Idén júniusban jelent meg Sajó István építész munkásságról fotózott könyve. Jelenleg Kuala Lumpurban, Malajziában él.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Nickytől.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Fotós szemmel: Shanghai Tower - Nicky Almasy előadása
Fotós szemmel: Shanghai Tower - Nicky Almasy előadása