Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. november 28. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Az indiai kereszténység a kezdetektől napjainkig - Zentai György előadása

Zentai György előadás-sorozatának 6. része

A kereszténység ugyan hívei számát tekintve messze elmarad a hinduizmustól és az iszlámtól, mégis India harmadik legnagyobb vallásának számít, megelőzve olyan őshonos, indiai eredetű vallásokat, mint a dzsainizmus, a buddhizmus vagy a szikh vallás. Manapság Indiában megközelítőleg 28 millió keresztény él, s egyes államokban a kereszténység számít a többségi vallásnak.

A gyakori tévhittel ellentétben a kereszténység nem a gyarmatosítókkal érkezett meg az indiai szubkontinensre, hanem szinte rögtön Krisztus halála után eljutott oda: a hagyomány szerint Szent Tamás apostol az Úr sugallatára kerekedett fel és 52 körül érkezett meg Dél-Indiába, ahol két évtizeddel később bekövetkezett vértanúhaláláig végezte térítőmunkáját.

Az előadás során a kereszténység indiai történetét fogjuk áttekinteni e legendás kezdetektől a történelmileg is alátámasztható eseményeken át napjainkig. Szó lesz a különböző irányzatokról, a gyarmatosítás idején végzett térítésekről, a legfontosabb központokról, kiemelkedő személyiségekről, továbbá a kereszténységnek a többi valláshoz való viszonyáról s jelenlegi helyzetéről is.

Előadó: Zentai György, indológus-tibetológus, egyetemi oktató

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Györgytől. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal most mindössze 5.715 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24-10 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Rögzítjük az előadást, az azt követő beszélgetést kivéve. Féléves és éves tagsággal kérheti és visszanézheti az előadás felvételét, ha részt vesz az előadáson. Amennyiben nem vesz részt a programon, a felvételt programjegy beváltásával kérheti, míg éves tagság esetén maximum 60 felvételt kérhet programjegy beváltása nélkül is.
Videófelvételek kérésének feltételei féléves és éves klubtagsághoz: A felvételeket az info@kekklub.hu e-mail címen kérheti az előadás előtt vagy azt követő két napon belül. A felvétel megtekintéséhez Google-fiókra van szükség (jellemzően gmail e-mail címmel). Kérésével vállalja, hogy a felvételeket nem osztja meg nyilvánosan, és csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti.Az indiai kereszténység a kezdetektől napjainkig - Zentai György előadása
Az indiai kereszténység a kezdetektől napjainkig - Zentai György előadása