Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. december 12. 19:00
  • online, Zoomon
  • 99 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

A mogul építészet emlékei Indiában és Pakisztánban - Zentai György előadása - NYILVÁNOS

Ez a KÉK Kulturális Élményklub decemberi nyilvános programja. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne részt venni, kérjük, regisztráljon lejjebb, a leírásban található linken keresztül.

A Mogul dinasztia uralkodói a 16-18. század között az akkori világ egyik leghatalmasabb és leggazdagabb birodalmát hozták létre Indiában, melynek gazdasága messze felülmúlta a kor legnagyobb európai hatalmainak gazdaságát is.
E hatalmas birodalom fennállásának időszaka az indiai kultúra és művészet egyik kiemelkedően fontos korszaka is egyben, melynek során a perzsa, török és arab hatásoknak az őshonos hindu kultúrával való szintézise egy önálló, egyedi stílus létrejöttét eredményezte. Ennek a szintézisnek a leglátványosabb emlékei az építészet terén maradtak ránk. Az Indiát népszerűsítő turisztikai kiadványok egyike sem lehet teljes a mogul kor építészeti csodáinak képei nélkül, legyen szó az agrai Tádzs Mahalról, a delhi Vörös-erődről és nagymecsetről vagy éppen Akbar Fatéhpur Szikriben épült fővárosáról.
Az előadás során a Mogul Birodalom legkiemelkedőbb építészeti emlékeit ismerhetjük meg, jellegzetességeiket, építésük körülményeit, a velük kapcsolatos történeteket és legendákat, s rajtuk keresztül képet kaphatunk a mogul kori India történelmi, vallási és kulturális viszonyairól is.

Előadó: Zentai György, indológus-tibetológus, egyetemi oktató

Az előadás után Ön hozzászólhat, kérdezhet Gyuritól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

A program nyilvános, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha szeretne részt venni a programon, kérjük, regisztráljon a következő linkre kattintva: https://forms.gle/2BaVLk3r5fCw1zVy8

Ha Ön tagja a KÉK Klubnak, ehhez a programhoz nem kell felhasználnia programjegyet.

Az online programon Ön a Zoomon keresztül vehet részt. A használata egyszerű, erről információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha jelentkezik a programra, a kezdete előtt - legkorábban 24 órával, legkésőbb 10 órával - e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat. Ha a program előtt néhány órával még nem kapta meg a levelünket a linkkel, kérjük, nézze meg a spam mappáját, és ha ott nem találja, keressen minket a fenti Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ehhez a programhoz csak regisztráció szükséges, mert nyilvános esemény. Amennyiben további programjaink iránt is érdeklődik, és még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal! Most mindössze 5.715 forintért három programot választhat. Tetszik az ajánlat? Tekintse meg féléves tagságunk 24, vagy éves tagságunk 48 programjegyes ajánlatát és a hozzájuk kapcsolódó további előnyöket. Ne feledje, a klubtagság naponta csak egy kapszulás kávé árába kerül, és ajándékba is adhatja!

Ha szeretne részt venni a programon, ne a gombra kattintson alul, hanem a fenti linken regisztráljon.A mogul építészet emlékei Indiában és Pakisztánban - Zentai György előadása - NYILVÁNOS
A mogul építészet emlékei Indiában és Pakisztánban - Zentai György előadása - NYILVÁNOS