Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. szeptember 26. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

A Katmandu-völgy - Zentai György előadása

Nepál történelme gyakorlatilag egyet jelentett a Katmandu-völgy történetével. A termékeny völgy a Tibetet és Kínát Indiával összekötő karavánút csomópontjában áll, s az itt zajló forgalom következtében népek és kultúrák olvasztótégelye is lett egyben. A völgy őslakosait névároknak nevezik, mely elnevezés ugyanakkor távolról sem egy etnikailag egységes népcsoportot jelöl; az évszázadok során sokan vándoroltak ide délről és északról, letelepedtek, s miközben részesei lettek a névár társadalomnak, maguk is gazdagították, alakították annak kultúráját. Az előadás során ez a számos forrásból táplálkozó, s egészen egyedi kultúra kerül bemutatásra, különös hangsúllyal a buddhizmust és a hinduizmust sajátos módon ötvöző vallásukról és vallási hagyományaikról, ünnepeikről, egyedülálló építészetükről és képzőművésetükről, valamint a völgy három legfontosabb településéről, a hosszú ideig egymással versengő Katmanduról, Lalitpurról (Pátan) és Bhaktapurról.

Előadó: Zentai György, indológus-tibetológus, egyetemi oktató

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Györgytől. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.A Katmandu-völgy - Zentai György előadása
A Katmandu-völgy - Zentai György előadása