Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2024. január 25. 19:00
  • online, Zoomon - NYILVÁNOS
  • 99 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Az indonéz konyha, mint a világtörténelem tükre - Gáspár Péter előadása - NYILVÁNOS

Ez a KÉK Kulturális Élményklub 2024. januári nyilvános programja. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne részt venni, kérjük, regisztráljon lejjebb, a leírásban található linken keresztül.

Soto ayam – a világ egyik legfinomabb tésztalevese; saté – azaz grillen sült húsok egy pazar mogyorómártással; köretnek pedig nasi goreng, vagyis sült rizs – Indonézia izgalmas ételeit fogjuk ma egy kicsit közelebbről is szemügyre venni. Ezúttal azonban nem maguk a receptek érdekelnek bennünket, hanem mindazon történelmi és kulturális változások, amelyek lehetővé tették, hogy ezeket kóstolgathassuk. Mindig is itt voltak, vagy máshol kell keressük az őseiket? Mi vezetett a kialakulásukhoz, a különféle változataikhoz? Honnan érkeztek a hozzávalók, az ötletek, a fortélyok és az elkészítés technikái a szigetországba? Milyen alapanyagok őshonosak itt, és melyek jöttek kalmárokkal vagy bevándorlókkal? Több ezer esztendőt ölel fel a mai utazásunk, ahol ha ügyesen rakosgatjuk össze a hozzávalókat, maga a világtörténelem kezd kibontakozni a szemünk előtt. India, Kína, Európa és Ázsia egymásra is hatást gyakorló történései, a nagy világvallások, vagy olyan növények, melyek valamikor csakis az amerikai kontinensen voltak fellelhetők – mind-mind bekerülnek ma képzeletbeli serpenyőnkbe, hogy abból valami igazán izgalmasat süssünk ki.

Előadó: Gáspár Péter, aki több mint húsz évig vezetett kulturális utakat Ázsia különböző országaiba. A délkelet-ázsiai térségre szakosodott. Végzettsége szerint francia-történelem szakos tanár. A fantasy irodalom iránt érdeklődők Jan van den Boomen írói álnéven is ismerhetik. Jelenleg a Chefparade főzőiskola ázsiai főzőkurzusait vezeti.

Az előadás után Ön hozzászólhat, kérdezhet Pétertől. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

A program nyilvános, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha szeretne részt venni a programon, kérjük, regisztráljon a következő linkre kattintva: https://forms.gle/ArDzfE53mErsUmPo8

Ha Ön tagja a KÉK Klubnak, ehhez a programhoz nem kell felhasználnia programjegyet.

Az online programon Ön a Zoomon keresztül vehet részt. A használata egyszerű, erről információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha jelentkezik a programra, a kezdete előtt - legkorábban 24 órával, legkésőbb 10 órával - e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat. Ha a program előtt néhány órával még nem kapta meg a levelünket a linkkel, kérjük, nézze meg a spam mappáját, és ha ott nem találja, keressen minket a fenti Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ehhez a programhoz csak regisztráció szükséges, mert nyilvános esemény. Amennyiben további programjaink iránt is érdeklődik, és még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amelyhez három programot kap! A programjegyeket felhasználhatja személyes részvételre és/vagy előadások felvételeinek kérésére, beleértve a "Videók" oldalon található korábbi előadásokat is.További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Ha szeretne részt venni a programon, ne a gombra kattintson alul, hanem a fenti linken regisztráljon.Az indonéz konyha, mint a világtörténelem tükre - Gáspár Péter előadása - NYILVÁNOS
Az indonéz konyha, mint a világtörténelem tükre - Gáspár Péter előadása - NYILVÁNOS