Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. október 26. 19:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Makassar, egy pezsgő kalmárkirályság - Eltűnt birodalmak - Gazsi ázsiai meséi utazóknak és szobaturistáknak - Gáspár Péter online előadása

Gazsi mesél, vetít, jó hangulatú estéket varázsol nekünk. A sorozatban mesél Angkorról, a keleti fűszerekről és kereskedelmükről, eltűnt népekről és birodalmakról, történelemről, sok érdekességről, olyanról, ami a kíváncsi világutazót és a szobaturistát érdekelheti. Gazsinak az utasok szeretetkönyvet készítettek, ebben nekem is volt pici részem, és bízom benne, hogy nem lesz ellenére, ha minden meséjének leírásához egy utastól idézek a szeretetkönyvből, az utas nevének említése nélkül, hogy klubtagjaink jobban megismerhessék őt. – Kozma Kata, a KÉK Klub vezetője

Ma este Délkelet-Ázsia egy olyan szegletébe teszünk képzeletbeli utazást, amely talán nem sokak számára ismert, ám a 17. század első felében komoly befolyásra tett szert és hihetetlen változásokon ment keresztül – hogy azután jelentősége ismét elhalványodjon a hollandok eljövetele után.
Az egykori gowai szultánátus központja, a Celebesz szigetének délnyugati csücskén szárba szökkent tengeri hatalom, Makassar ilyen hely. Remek példája annak, miként lehet rátermett uralkodók vezetésével, a kereskedelem segítségével egy olyan kevert vallású, nemzetiségű, ám békés hatalmi központot létrehozni, melynek lakossága az idő tájt Európa legnagyobb városaiéval – Párizzsal, Londonnal, Amszterdammal – vetekedett.
Irány a trópusok, vitorlát fel!

Előadó: Gáspár Péter (Gazsi), aki több mint húsz évig vezetett kulturális utakat Ázsia különböző országaiba. A délkelet-ázsiai térségre szakosodott. Végzettsége szerint francia-történelem szakos tanár. A fantasy irodalom iránt érdeklődők Jan van den Boomen írói álnéven is ismerhetik. Jelenleg a Chefparade főzőiskola ázsiai főzőkurzusait vezeti.

Idézet Gazsi szeretetkönyvéből: Először 2014-ben Kambodzsába utaztunk Péterrel! Elbűvölt a tudásával, szakértelmével, hozzánk állásával! 2019-ben nem utolsósorban miatta vettünk részt a csodálatos Jordániai körutazáson. Nem csalódtunk! Kívánunk Péternek még sok szép évet, csodás utakat! Reméljük, még találkozunk!

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Gazsitól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Makassar, egy pezsgő kalmárkirályság - Eltűnt birodalmak - Gazsi ázsiai meséi utazóknak és szobaturistáknak - Gáspár Péter online előadása
Makassar, egy pezsgő kalmárkirályság - Eltűnt birodalmak - Gazsi ázsiai meséi utazóknak és szobaturistáknak - Gáspár Péter online előadása