Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. október 18. 20:00
  • online, Zoomon
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Dél-Japán: a sivatagtól Hirosimán át a tenger alatti alagútig - Irimiás Balázs japán sorozata 15. rész

Irimiás Balázs japán sorozatának 15. része.

Hiroshima az a japán város, aminek a neve örökre bevésődött a II. világháború végóráinak és egyúttal az emberiség legsötétebb pillanatainak mementójaként. Azt már sokkal kevesebben tudják, hogy a közeli tengeröbölben, ahol a leggyakoribb Japán szelfi-háttérként ismert cinóbervörös sintó kapu áll, a kapu mögött a világ egyik legfinomabb osztrigáját tenyésztik. A kapu melletti sziget a legszentebb sintó kegyhelyek egyike a 6. század óta. A közelben adták át az ezredforduló előtt a Honsú szigetét Shikoku-val összekötő, 6 szigeten átívelő hídrendszert, amely lehetővé teszi, hogy akár kerékpárral is átkelhessünk a Japán Beltengeren.

Naoshima és a közeli szigetek a beltengeri szigetvilág azon ritka és kivételezett tagjai, melyeket az elhagyatottságtól és elnéptelenedéstől egy közeli vállalkozó művészeti projektje mentett meg. Mára világszínvonalú múzeumokkal és köztéri installációkkal büszkélkedhetnek, és a turizmusuk is folyamatosan növekszik.

Kurashiki kisvárosát Japán Velencéjének is nevezhetnénk, óvárosát átszelő csatornáinak köszönhetően. De van itt a közelben homokdűnékkel dekorált sivatag is, ahol akár tevegelhetünk is. Vagy akinek kedve támad, Honsú szigetét a déli Kjúsúval összekötő tengeralatti alagúton is átsétálhat, az első japán sógunátus kikiáltását eldöntő tengeri csata helyszíne alatt. Ezekből kapunk egy kis ízelítőt következő online fotel-túránkon, a Japán sorozatunk 15. epizódjában.

Előadó: Irimiás Balázs építész, Japán-utazástervező

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Balázstól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Ha még nem tagja klubunknak, ismerkedjen meg havi tagságunkkal mindössze 6.350 forintért, amellyel három programot választhat! További előnyökért válassza féléves (24 jegy) vagy éves (48 jegy) tagságunkat. Ne feledje: a klubtagság egy kapszulás kávé ára naponta, és ajándékba is adhatja!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén. Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön legalább féléves klubtagsággal rendelkezik, kérheti és visszanézheti a rögzített előadások felvételeit, amelyeken részt vesz. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.



Dél-Japán: a sivatagtól Hirosimán át a tenger alatti alagútig - Irimiás Balázs japán sorozata 15. rész
Dél-Japán: a sivatagtól Hirosimán át a tenger alatti alagútig - Irimiás Balázs japán sorozata 15. rész