Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. február 23. 20:00
  • online
  • 20 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

A japánkertek kialakulása, filozófiája, fejlődése, szimbolikája - online - Irimiás Balázs előadása

Irimiás Balázs japán sorozata folytatódik.

Japánkertek, avagy hogyan tanítsunk a növényeknek filozófiát? Vajon mi az, ami a japánkertet, az ember és a természet együttműködésének eme évezredes gyümölcsét már a XIX. század végére egy vágyott exporttermékké tette, aminek nyomán sorra építették a világ nagyhatalmai a saját japánkertjeiket? Miért nem bírt ellenállni az Edwardiánus Anglia vagy a fin de siècle újvilági polgársága a japánkertek által nyújtott egzotikus örömöknek? Egy japánkertet talán mindenki felismer, de hogy az adott japánkert melyik korszakban keletkezett, melyik kerttípushoz tartozik, azt már csak kevesen látják át. Vajon a shintoizmus, a buddhizmus, vagy a bushido, a szamurájok erkölcstana volt nagyobb hatással a japánkertek kialakulására? Egyáltalán milyen filozófiai, szellemi, vallásbölcseleti, erkölcsi tanok határozták meg és alakítják napjainkig a japánkertek kialakítását? Van a japánkertnek avantgarde, vagy akár kortárs irányzata is? Ha igen, hol találhatjuk a mintapéldáit? Mi a fontosabb a japánkertek esetében? A növényzet vagy a kő? Víz nélkül is lehet vajon japánkertet építeni? Hol vannak Japánon kívül a leghíresebb japánkertek? Magyarországon is találunk japánkerteket? Ilyen, és ehhez hasonlóan izgalmas kérdéseknek járunk utána a KÉK Kulturális Élményklub februári előadásán.

Előadó: Irimiás Balázs, aki a Tokióban töltött 4,5 éves építészeti doktori képzés alatt beutazta Japánt hajón, repülőn, vonaton és két keréken, majd 13 éven át vitt csoportokat a kultúra, a történelem, az építészet, a J-pop, a gasztronómia és a japán fürdők felfedezésére.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek az előadótól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.

1. illusztráció Bodó Gábor fotója
2. illusztráció Irimiás Balázs fotójaA japánkertek kialakulása, filozófiája, fejlődése, szimbolikája - online - Irimiás Balázs előadása
A japánkertek kialakulása, filozófiája, fejlődése, szimbolikája - online - Irimiás Balázs előadása