Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. február 13. 18:00
  • online vagy személyesen (választható)
  • 15 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Írjunk együtt színdarabot és játsszuk el Makranczi Zalánnal - színházi programsorozat 6. rész - online vagy személyesen

Folytatódik az Írjunk együtt színdarabot és játsszuk el című színházi programsorozatunk Makranczi Zalán színész vezetésével. Bármikor csatlakozhat a programhoz. A jelentkezésnek nem feltétele a részvétel a korábbi foglalkozásokon.

Szeret színházba járni? Szokott fülelni az utcán, a buszon vagy a boltban, hogy miről és hogyan beszélgetnek mások? El szokta képzelni, hogy egy-egy idegennek milyen lehetett a reggele, vagy ki vár rá otthon, amikor hazamegy? Gyakran megesik Önnel, hogy egy filmet vagy színházi előadást nézve kitalálja a következő jelenetet vagy fordulatot? Ha ezek közül bármelyik igaz Önre, akkor ne gondolkodjon tovább, hallgasson a szívére, és vegyen részt egy izgalmas kísérletben, írjunk együtt egy igazi színdarabot! És ha elkészül, a vállalkozó kedvű klubtagok zárt körben próbálnak, majd előadják a darabot.

Novemberben indult az Írjunk együtt színdarabot és játsszuk el című színházi programsorozatunk Makranczi Zalán színész vezetésével. Kovács Kriszta októberi online előadása megadta nekünk a kezdő lökést, és a mentorálása segít, hogy az úton maradjunk. A színdarabot a jelentkezőkkel közösen, csoportban fejlesztjük, – és a feladatokat megosztva – kisebb csoportokban is írunk. Nagy megtiszteltetés, hogy a neves drámaíró, Székely Csaba is segít nekünk. Biztos, hogy nemcsak a színdarabírásról, hanem önmagunkról, a közös munkáról, a csoportdinamikáról is sokat tanulunk.

A programon online (Zoomon keresztül) vagy személyesen is részt vehet. Online legfeljebb15 fő, személyesen 6 fő vehet részt a foglalkozásokon alkalmanként. A személyes jelenlét helyszíne: a KÉK Klub irodája (1043 Budapest, Bocskai utca 26). Ha személyesen szeretne részt venni, kérjük, jelezze nekünk az info(kukac)kekklub.hu e-mail címen. Ha online vesz részt a foglalkozáson, a program kezdete előtt 24 órával e-mailen küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges linket. Egy foglalkozásért egy programjegyet használ fel. Ha nem tud minden foglalkozáson részt venni, válasszon a KÉK Klub további programjai közül.

Azoknak a klubtagoknak, akik a színdarabírásban részt vesznek, elsőbbséget biztosítunk a darab előadásában, a szerepektől függően. Azoknak a klubtagoknak, akik részt vesznek a színdarab írásában, de nem kívánnak részt venni a darab előadásában, alkalmanként bepillantási lehetőséget biztosítunk a próbafolyamatba.

A program vezetője és mentorai:

A program vezetője Makranczi Zalán, Soós Imre és Művészek Magyarországért díjas színész. Összefogja, irányítja és segíti a klubtagokat abban, hogy kiteljesedjenek, kreativitásuk szárnyaljon, és egy igazán klassz színdarab születhessen. A mű elkészültével pedig felkészíti a „klubszínészeket” a darab előadásra.

Székely Csaba a színdarabíró program tiszteletbeli mentora, aki távolról figyeli és észrevételeivel segíti a darab létrejöttét. Székely Csaba író, drámaíró, aki drámáival többször elnyerte a Színikritikusok díját, a számos további magyar és nemzetközi elismerés mellett.

Kovács Krisztina dramaturg Hogyan írjunk színdarabot? előadásával segítette az elindulást, és rajtunk tartja a szemét, véleményt mond, mint mentor. Kovács Krisztina dramaturg, forgatókönyvíró, műfordító.

Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget és csatlakozzon a színdarabíró programsorozathoz!