Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. február 27. 20:00
  • online
  • 20 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Tabuk és titkok a zenében egy karmesterrel - online - Balassa Krisztián előadása

Az előadásból sorozatot tervezünk, a kérdésekkel időrendi sorrendben haladunk, első témánk a komolyzene és a koncertek világa.

Biztos sokaknak feltűnt, hogy vannak koncertek, amelyeken elegáns ruhába öltözött szép emberek játszanak „komolyzenét”, míg más koncerteken a közönség őrült ritmusra táncol együtt a zenekarral. Miért alakult így ez a szokás? És mikor kell tapsolni a komolyzenei tételek között? Egyáltalán miért énekel hosszú áriát az énekesnő mielőtt meghal? A karmester pedig miért hadonászik, ha a zenekar úgyis végig a kottát nézi? Arról nem beszélve, hogy mitől lesz „jó” egy zene? Mit csináljunk abban az esetben, ha nem tetszett, amit hallottunk? Mire figyeljünk, ha zenét hallgatunk? Hovatovább, hogyan hallgassunk kortárs zenét? Fontos, hogy amit hallunk szép legyen? Miben különbözik a színházi zene a koncertek műsorától? Mi a helyzet a filmzenével? És a fő kérdés: mi zajlik a kulisszák mögött?

Ilyen és hasonló kérdésekkel foglalkozunk az előadáson, melynek Balassa Krisztián karmester lesz a házigazdája, aki az elmúlt években főként színházi karmesterként tevékenykedett, de a kortárs zene, a koncertek és a filmzenék is foglalkoztatják. Ezek tapasztalataiból ad egy kis ízelítőt, hogy megismerhessük a zenészek, az énekesek és a színészek titkos életét, ami nem is annyira titkos, csak figyelmes kezek gondoskodnak arról, hogy a függöny jó esetben mindent eltakarjon, ami nem a kíváncsi szemeknek készült.
Az előadásból sorozatot tervezünk, a kérdésekkel időrendi sorrendben haladunk, első témánk a komolyzene és a koncertek világa.

Előadó: Balassa Krisztián karmester

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek Krisztiántól. Beszélgetéssel zárjuk az estet.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Tabuk és titkok a zenében egy karmesterrel - online - Balassa Krisztián előadása