Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. február 07. 19:00
  • online
  • 20 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Virtuális barangolás az iszlámkori Irán UNESCO világörökség helyszínein - online - Dr. Sárközy Miklós előadása

Dr. Sárközy Miklós iráni sorozatának 4. része

Dr. Sárközy Miklós: Előadásomban ismert és kevésbé ismert iszlámkori UNESCO világörökség helyszíneket mutatok be a mai Iránban. Ellátogatunk Iszfahánba, hogy megcsodáljuk az 1591 és 1598 között épült gigantikus Imám teret, a világ második legnagyobb zárt terét, melyet csak a pekingi Tienanmen tér múl felül méreteiben, és amely kétszer akkora mint Moszkvában a Vörös tér. Még mindig Iszfahánban időzve megnézzük az 1200 éves iszfaháni Nagymecsetet, ahol egykoron Avicenna is megfordult. Ezután virtuális utazást teszünk Jazdba, Jászberény testvérvárosába, ahol megnézzük a jazdi óváros agyagsikátorait és széltornyait. Jazdban, Kásánban, Sírázban, Iszfahánban gyönyörű UNESCO világörökség perzsa kerteket keresünk fel.

Majd Szoltánijébe, Észak- Iránba utazunk, hogy a világ legmagasabb téglakupoláját, a 48 méter magas 700 éves Öldzsejtü mauzóleumot nézzük meg az iráni mongolok idejéből. Elutazunk az iráni Kaukázus határsávjába is, hogy fantasztikus középkori örmény kolostorokat, régi keresztény zarándokhelyeket nézzünk meg valamint látogatást teszünk Ardabilban, a síita szafavida dinasztia őse, Sejkh Szafí al-Dín pompás síremlékénél is.

Kirándulásunkat pedig Teheránban, a Golesztán (Rózsakert) palotaegyüttes 19. századi árkádjai alatt fejezzük be, ahol annak idején Vámbéry Ármin is megfordult. Jöjjenek Önök is velem erre az izgalmas iráni kirándulásra.

Előadó: Dr. Sárközy Miklós iranista, történész, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi docense

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek az előadótól.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson, majd válassza ki, hogy egyedül vagy partnerrel vesz részt a programon. Ha partnerével egy gépről csatlakoznak a programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik. A partnerének akkor váltson be programjegyet, ha nem együtt nézik a programot, azaz ő más e-mail címről jelentkezik be, mint Ön.

Az előadást rögzítjük, az előadást követő beszélgetés nélkül. Ha Ön éves klubtagsággal rendelkezik, és nem tud részt venni a programon, az előadás előtt és az előadást követő két napon belül – programjegy beváltása nélkül – kérheti a privát felvétel megtekintési lehetőségét. Legfeljebb 60 felvételt kérhet az előfizetés időtartama alatt. A felvétel megnézéséhez Google fiókkal (gmail e-mail címmel) kell rendelkeznie. Ha szeretné megnézni a felvételt, írjon nekünk az info@kekklub.hu e-mail címre. Kérésével vállalja, hogy a felvételt nem teszi nyilvánossá, és azt csak szűk családi vagy baráti körben nézi meg. A felvételt többször is megtekintheti. A felvétel nem tartalmazza a résztvevők kérdéseit.Virtuális barangolás az iszlámkori Irán UNESCO világörökség helyszínein - online - Dr. Sárközy Miklós előadása
Virtuális barangolás az iszlámkori Irán UNESCO világörökség helyszínein - online - Dr. Sárközy Miklós előadása