Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. január 30. 19:00
  • Online
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Ellopni az istenek tüzét – az írói kreativitás emelkedői és buktatói - online - Székely Csaba előadása

Ajánljuk az előadást mindenkinek, aki ír vagy írni szeretne, vagy a kreativitás iránt érdeklődik, és akkor is, ha a neves drámaíró gondolatait, kreatív folyamatait szeretné megismerni. Kérdezhet is tőle.

Állítólag a kreativitás azt jelenti: nézni, amit mindenki más is néz, és közben látni azt, amit senki más nem lát. Az emberiség egy szűk részét állandóan hajtja az új ötletek, új összefüggések, új megoldási lehetőségek utáni vágy, míg mások mindent megtesznek, hogy ezeket a szándékokat csírájukban elfojtsák. Vajon miért van ez így?

Az előadás elsősorban az írói kreativitás működéseire fókuszál (de kitekint más területekre is), és közben kísérletet tesz arra, hogy a jelenséget szélesebb – társadalmi, biológiai, pszichológiai – összefüggéseiben vizsgálja. Közben, többek között, olyan kérdésekre keres választ, mint: mi az írói kreativitás? Lehet-e fejleszteni? Honnan jönnek az ötletek? Mi különbözteti meg a zsenialitást a középszerűségtől? Mennyire kell eredetinek lenni? Összefügg-e a kreativitás a boldogsággal?

Előadó: Székely Csaba író, drámaíró, aki drámáival többször elnyerte a Színikritikusok díját, a további számos magyar és nemzetközi elismerés mellett.

Az előadás végén a klubtagok hozzászólhatnak, kérdezhetnek az előadótól.

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.