Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • 2023. január 26. 20:00
  • Online
  • 25 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Angkor, egy letűnt birodalom nyomában - online - Irimiás Balázs előadása

Irimiás Balázs: A világ jelenleg ismert legnagyobb méretű vallási építménye, az emberiség egyik kétségtelen építészeti és kulturális csúcsteljesítménye, Angkor Wat, amelyet későbbi felfedezői, méretéből adódóan, fallal körülvett városnak gondoltak, pedig csak egy templom volt. Építéséhez több követ használtak fel, mint az egyiptomi piramisokhoz.
Vajon mi vezetett a világ egykori legnépesebb városának váratlan eltűnéséhez? Külső támadás, belső viszály, természeti katasztrófa? Esetleg ezek kombinációja? Hogyan zajlott Angkor XIX. századi újrafelfedezése, és mennyiben járult hozzá a nyugati civilizáció Angkor kifosztásához?
Milyen eszközökkel zajlik egy mai modern expedíció? Mi köze a magyaroknak Angkor feltárásához és megmentéséhez?

Amikor, először 2001-ben, eljutottam, hátizsákosként, a trópusi esőerdőben rejtőzködő templomvárosba, máris Indiana Jones bőrébe bújva vetettem bele magam a titkainak a feltárásába. Motort béreltem és addig nem nyugodtam, amíg nem találtam egy, az útikönyvekben nem szereplő templomot. Három évvel később, már a japán Waseda egyetem doktorandusz hallgatójaként, az egyik főtemplom köveinek darabokra szedésével és összerakásával foglalkoztam. Pár évre rá már kisrepülőgép fedélzetén, a légirégészet eszközeivel ismeretlen templomokat tártunk fel egy magyar projekt keretében.
Ilyen és ehhez hasonló izgalmakról esik szó a KÉK Kulturális Élményklub januári előadásán.
Előadó: Irimiás Balázs építész

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek az előadótól. Reményeink szerint kellemes beszélgetéssel zárjuk az estet. Tartson velünk!

Online programunkat Ön a ZOOM alkalmazással nézheti meg. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson a jelentkezéshez.Angkor, egy letűnt birodalom nyomában - online - Irimiás Balázs előadása
Angkor, egy letűnt birodalom nyomában - online - Irimiás Balázs előadása