Programinformációk

  • INGYENES*
  • IGEN
  • Szervezés alatt!
  • online
  • 35 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel. Ha partnerével egy e-mail címmel (egy gépről) csatlakoznak online programhoz, válassza azt, hogy egyedül jelentkezik.

Együttélés a ketrecükből kitörő és közöttünk sétáló robotokkal? - online - Prof. Dr. Korondi Péter előadása

Ha az ember bekerül egy hatalmas tömegű, hagyományos ipari robot munkaterébe, akkor annak nagy valószínűséggel végzetes kimenetelű baleset a vége. Ezért a robotokat korábban ketrecbe zárták. Napjainkban viszont azt látjuk, hogy a robotokat körülvevő fizikai kerítések leomlanak, a robotok kilépnek a ketrecükből, megtanulnak az emberrel együttműködni, először az ipari környezetben. De itt nincs megállás, még a gyár kapuját is átlépik, és hamarosan mindennapi életünk részévé válnak kórházakban, éttermekben, irodákban és végül az otthonainkban. A robotok csak úgy tudnak az életünk részévé válni, ha szociálisan is be tudnak illeszkedni az emberi társadalomba, és ha nem akarunk autista módon viselkedő robotokat, akkor a szociális és metakommunikációs csatornákat is ki kell építeni.
A kutatásunk célja az, hogy a kiszolgáló robotokat olyan összetett szociális és metakommunikációs képességekkel ruházzuk fel, melyek segítik a beilleszkedésüket, és kedvelhetőbbé teszik őket. Ezzel párhuzamosan a társadalmat is fel kell készíteni a robotok befogadására. Az előadásommal ezt a befogadást szeretném segíteni, hiszen azt tudjuk könnyen befogadni, amit ismerünk.

Előadó: Korondi Péter, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem professzora, aki az egyetemen nemzetközi konzorciumi formában működő NeurotechDE ernyője alatt megalakult multidiszciplináris szociális robotika csoport vezetője.

Az előadás után a résztvevők hozzászólhatnak, kérdezhetnek az előadótól.

Az interaktív előadás online program, melyen Ön a ZOOM-on keresztül vehet részt. A használatáról információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön jelentkezik a programra, a kezdete előtt 24 órával e-mailben küldjük Önnek a bejelentkezéshez szükséges információkat.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson a jelentkezéshez.Együttélés a ketrecükből kitörő és közöttünk sétáló robotokkal? - online - Prof. Dr. Korondi Péter előadása
Együttélés a ketrecükből kitörő és közöttünk sétáló robotokkal? - online - Prof. Dr. Korondi Péter előadása