Programinformációk

  • INGYENES*
  • 2022. március 08. 19:30
  • Online
  • 0 fő


*Az Ön előfizetési díja meghatározott számú programjegyet tartalmaz.
Ha Ön egyedül jelentkezik a programra, 1 programjegyet használ fel. Ha Ön partnerrel jelentkezik a programra, 2 programjegyet használ fel.

A boldogság nyomában a himalájai Bhutánban - online program

„A boldogság helyhez kötött” – állítja Bhután turisztikai szlogenje, és természetesen azt sugallja, hogy ez a hely nem más, mint Bhután. A vonzó reklám ellenére kevesen tudják a Bhutáni Királyságot elhelyezni a térképen. Az elzártság, a távolság és a turistákat érintő magas napidíj miatt még kevesebben jártak ott. Pedig csodálatos és különleges ez a szerethető kis ország, a Himalája lejtőin, beszorítva a két óriás: Kína és India közé. A szinte érintetlen természet itt éppúgy jelent hófehér gleccsereket, tiszta vizű rohanó folyókat és a világ legmagasabb meghódítatlan hegycsúcsait, mint kedvező klímájú, termékeny völgyeket, több ezer növény- és állatfajt, szubtrópusi dzsungelt. Az idetévedt szerencsés utazót emellett egy meglepő és veszélyes repülőtér, impozáns kolostorerődök, több ezer buddhista kegyhely, évszázados hagyományokat őrző apró települések, kedves és tiszteletreméltó emberek, és a magyar ízlésnek is igen csípős csilipaprikás ételek várják. És mindehhez valami furcsa elnevezésű fejlesztési politika: a Bruttó Nemzeti Boldogság.

Az előadadás időtartama 1 óra, utána 5 perc szünet, majd kötetlen beszélgetés következik az előadóval, és válaszol a kérdéseinkre.

Előadó: Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke

Valcsicsák Zoltánt először 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte Bhutánba. Ezen az első útján – amelyet több másik követett – a Loden Alapítvány önkénteseként megismerte Bhután rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete megváltozott. Hazatérve többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke. Kezdeményezte az első bhutáni filmfesztivált, számos bhutáni előadót hívott meg hazánkba, a témában előadásokat és beszélgetéseket tart, utazó csoportokat vezet, könyvet írt, kreatív és vállalkozó kedvű bhutániak felkarolásán dolgozik (www.inspiredbybhutan.com), és minden évben hosszabb időt Sárkányföldön tölt.

Az “Álmomban Bhutánban ébredtem” az első magyar nyelvű könyv Bhutánról, amely személyes napló, részletes útikönyv és portrékötet egyben. Sok színes képpel, hasznos információval és lélekemelő történettel a himalájai királyságról. Most letölhető fél áron digitális formában a www.bhutankonyv.hu oldalon.

Az online programon Ön a ZOOM alkalmazással vehet részt. A használatáról részletes információkat olvashat a Gyakori kérdések oldalon. Ha további kérdése merül fel, kérjük, keressen minket a Kapcsolat oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Ha Ön a programtáblázatból nyitotta meg a programot, nem látja a programinformációknál a jelentkezési lehetőséget. Ezt csak a Klubtagjaink láthatják, miután jelszóval bejelentkeztek az oldalra. Kérjük, a bejelentkezését követően a táblázat alatt látható program címére kattintson a jelentkezéshez.A boldogság nyomában a himalájai Bhutánban - online program
A boldogság nyomában a himalájai Bhutánban - online program